.
French German RussianEnglish

сряда, 10 март 2010 г.

ИМА ЛИ ПРЕРАЖДАНЕ -РЕИНКАРНАЦИЯ

Прераждане, prerajdane, прераждания, реинкарнация, reinkarnaciq, реинкарнации 

НОВО ОБЯСНЕНИЕ на 
Прераждането-реинкарнацията
 
Нови факти разкриват пълната реалност: Реинкарнация не съществува, но хората от духовния свят се кооперират с хора на земята Прераждане, prerajdane, прераждания, реинкарнация, reinkarnaciq, реинкарнации
Проблеми и противоречия в теорията за прераждането водят до по-детайлни изследвания. Картината е доста интересна. Духове могат да се прикачат към тялото на възрастен човек или към зародиша в утробата. 

Духовно коопериране, на хора от миналото с които имаме обща база може да ни влияе към добро или зло... Случаи на коопериране на 40 и повече известни личности от миналото с човек на земята и послания които разкриват проблема в нова светлина. (Видео)

Последни проучвания от Института “Галъп” показали, че в днешно време в преселението на душата след смъртта вярва вече по-голямата част от населението на планетата. В книгата си “Какво остана от рая” френският историк Жан Делюмо пише, че съвременната епоха се характеризира с “вакуумна представа за задгробния живот”. 

РАЗЛИЧНИТЕ ТЕОРИИ ЗА ПРЕРАЖДАНЕТО Прераждане, prerajdane, прераждания, реинкарнация, reinkarnaciq, реинкарнации 
Вярата в реинкарнацията произлиза от източните религии - Хиндуизма, Будизма. Тази концепция обаче има много различни и размити вариации. Според Буда, целта не е прераждането, но понеже хората не достигат до истинското пробуждане на дух, те трябва да се прераждат докато не го достигнат. След това те отиват в Духовния свят

Концепцията, че ако не сме развили духа си в земния си живот, трябва да се завърнем за да израстваме е вярна. Без физическото тяло духът не може да се развие, за да живее нормално в духовния свят. Но завръщането не е в ново тяло, а е коопериране с някой на земята. Понякога краткосрочно, понякога за дълъг период, докато духът помагайки на земния човек успее самият да израстне. 

Затова Библията е категорична; веднъж живеем с физическо тяло, и това е единствения ни шанс да достигнем духовна зрялост. Ако не са я достигнали хората вечно се мъчат в духовния свят понеже са неспособни да обичат Бог и другите. Духовните им сетива са неразвитие, така че те живеят в мрак и страдание, както описва Франчезо в "Скитника в духовните земий." 

Сверата в която живеят такива духовно изкривени, недоразвити, егоистични и зли хора сме свикнали да наричаме Ад. Обединителната концепция най-пълно обединява основното и от двете представи. Според нея прераждане не е буквално (т.е. не съществува), но хората от духовния свят могат да се кооперират с хора на земята и така да продължат да израстват. Това се нарича 'Възкресение чрез завръщане". 

НУЖНО ЛИ Е ПРЕРАЖДАНЕ Прераждане, prerajdane, прераждания, реинкарнация, reinkarnaciq, реинкарнации 
Първоначално човек е създаден да достига съвършенство в един живот. Усъвършенстването на способността ни да обичаме става естествено чрез преживяванията на детска любов, братско сестринска любов, съпружеска и накрая родителска любов. Така постепенно от взимаща и егоистична, любовта ни се развива до даваща и безусловна. Това е достатъчно за да можем вечно да живеем в щастие, любов и разбирателство с всички във вечния живот в отвъдното, който е много по-събстанциален и красив от земния. 

Пореди грехопадението обаче, хората се отделят от Бог и това става невъзможно. Семейстата и любовта биват изпълнени с егоистична, незряла любов. Вместо любов в живота си развиваме много зли и егоистични навици. Така в духовния свят духът ни се оказва недоразвид и изкривен. 

Без физическо тяло хората в духовния свят не могат да променят навиците си и така наистина биха останали вечно да се мъчат и живеят без любов, без надеежда и в постоянни вражди и страдания. Но за да могат да израстват те се свързват с хора от земята с които имат обща база (подобие на характера, родствени връзки или сходна дейност и мисия). 

Феномените около това кооперирани са били обяснявани с прераждането поради липса на духовно зрение, за да видят, че това са други хора, които им дават видения от техния живот и смърт, а не от предишно прераждане. 

Ние чувстваме техните минали преживявания като свои собствени когато частично отворим духовните си сетива, но ако напълно ги отворим, виждаме, че това са други хора, които все още си съществуват в духовния свят. Те са се кооперирали с нас и ни помагат или пречат, в зависимост от тяхното ниво.

ПРЕДСТАВАТА ЗА ДУХОВНИЯ СВЯТ Прераждане, prerajdane, прераждания, реинкарнация, reinkarnaciq, реинкарнации 
Представите на хората за задгробния живот стават все по-пълни с много от книгите с послания от духовния свят, които описват живота там с големи подробности. Такава е книгата на Антони Борджа. Чрез него Монсеньор Роберт Хюг Бенсън описва живота си в рая 15 години след отиването си там. Емануил Сведенборг, учен и изобретател, е друг такъв пример. Той се отделял от физическото си тяло и след това описвал с подробности преживяванията си в светът на отвъдното. 

През 1996 година д-р Сан Хан Лий отива в духовния свят и скоро започва да изпраща редовни новини от събитията там. Той описва дори срещите си с много познати ни исторически фигури и техните сегашни обстоятелства в духовния свят. Тези и много други описания показват, че в Духовния свят има много различи нива. Основното което определя възможността да сме на по-висше ниво, не е религиозната принадлежност, а нивото на сърцето ни - способността ни да живеем за другите. 

ПРОБЛЕМИ В ТЕОРИЯТА ЗА ПРЕРАЖДАНЕТО Прераждане, prerajdane, прераждания, реинкарнация, reinkarnaciq, реинкарнации 
Основния проблем с теорията за прераждането е, че тя обезмисля вечните връзки на любов между родители и деца, съпрузи и съпруги, братя и сестри. Във всеки живот ти си друг и те са други... Живота вече е илюзия, понеже нито баща ти е твой баща, нито майка ти, твоя майка, нито децата ти твои деца. Поради това в Индия откриваме кастовото общество; хора обречени на бедност и оцеляване. Обществото не изпитва отговорност, понеже това било кармата на сегашното им прераждане - да са бедни. 

Обединителната гледна точка е, че както връзката ни с Бог е вечна, така и връзките родител-дете, брат-сестра, съпруг-съпруга са вечни. Семейството е установено от Бог като училище на любовта. В тази любов е коренът на нашето съществуване. Детето трябва да се ражда в любов, израстне в любов и отиде в духовния свят в любов. В духовния свят любовта е като въздухът. Ако не сме способни да даваме и получаваме истинска любов, ние се задушаваме и страдаме във вечния свят. 

Но според теорията за прераждането трябва да започваме всеки жиовот без да помним предишния опит и грешките за да можем да ги коригираме. "Реинкарнацията предлага да се погледне на краткия ни, безрадостен в много отношения и неудачен живот като на опит, откриващ възможността да ставаме все по-добри с всяко ново въплъщение". 

Но в действителност всяко едно прераждане би ни направило по-зли. Детето се ражда чисто и без преднамерено зло в сърцето си, но с израстването в този грешен свят то научава много зли навици и усъвършенства много повече грешната си природа. Така всяко прераждане ще ни води все по-надолу и по-надолу. 

КАКВО ПОКАЗВАТ ПРИМЕРИТЕ ЗА РЕИНКАРНАЦИЯ Прераждане, prerajdane, прераждания, реинкарнация, reinkarnaciq, реинкарнации 
Има проблем и с броя на преражданията. От една страна говорят за десетки и стотици години докато човек се прероди отново, от друга използват примери където човек се е преродил само година след смъртта. Дават се странни примери за един човек преродил се едновременно в няколко, при условие, че въобще не е бил духовно развита личност. 

По-необясними са случаите когато няколко човека живели в една епоха се преродят едновременно в един. Всичко това само потвърждава, че прераждане няма, а духовно коопериране. И хиляда човека могат да се кооперират с някого, но те си остават отделни личности в духовния свят. Това че са се кооперирали с един човек не им пречи да се кооперират с още хиляди други. Това обединително разбиране обяснява слабостите и проблемите в теорията за реинкарнацията. 

АКО ИЗВЕДНЪЖ ЗАГОВОРИШ НА ЧУЖД ЕЗИК Прераждане, prerajdane, прераждания, реинкарнация, reinkarnaciq, реинкарнации 
Професор Ян Стивънсън описал повече от 2000 уникални случая на хора помнещи своето минало превъплъщение в друга страна. За безспорни доказателства на фактическа реинкарнация доктор Стивънсън смята три явления: способността изведнъж да заговориш на непознат език, както и наличието на бенки и белези на едни и същи места при дадения човек и неговия предшественик. 

Но какво доказва това? Доказва само, че човек който е живял в миналото се е свързал с настоящия човек. Духовният човек може да му влияе и предава информация. Нещо повече, поради духовното кооперране хората проявяват много сходни качества и дори могат да имат сходни белези. 

КАКВО СЕ РАЗКРИВА ПОД ХИПНОЗА Прераждане, prerajdane, прераждания, реинкарнация, reinkarnaciq, реинкарнации 
Под хипноза се открива, че хората свързани с него са отделни личности. Често когато това коопериране е причинявало проблеми психолозите е трябвало да го прекратят, като обяснят на човека от духовния свят, че той вече е свободен и може да отиде да се види със свои роднини там. Описани такива случаи и изследвания показват, че някои от починалите така и не са осъзнали, че вече са в духовния свят и са се прикачили към съответния човек като единствена надежда. 

Тези духове не само не са наше предишно прераждане, но те едва ли не, "смучат" и объркват живота ни. Това е и една от причините около хора вярващи в прераждането да се присламчват много такива духове. Давайки преживявания за реинкарнация на съответния човек те придобиват все по-голяма и по-голяма възможност да го обсебят и доминират. В крайна сметка, вместо духовно израстване се получава духовно зомбиране. Затова е много важно да се пазим от низши и зли духове които искат да се реинкарнират в нас, а да създадем обща база с по-добри и възвишени хора от духовния свят които да ни помагат. 

ПРИМЕРИ ЗА ДУХОВНО КООПЕРИРАНЕ Прераждане, prerajdane, прераждания, реинкарнация, reinkarnaciq, реинкарнации 
Примери за такова добро коопериране са художникът Луис Гаспарето, чрез който рисуват 44 от най-видните художници от миналото (виж видео). В тяхно послание те заявяват, че правят това за да накарат човчеството да се осъзнае, че смъртта не е краят и животът там е прекрасен ако сме развили сърцето си. От четири годишната, Акиана Крамарик също започва да посещава духовния свят и изразява видяното в изумителни картини (вижте видео). Този и други известни примери ясно показват слабостите на теорията за прераждането. Това е теория развита поради липса на разбиране и обяснение на гореспоменатите феномени. Но тази теория носи със себе си и някои лоши последствия. 

ЗАКЛЕЩЕНИ ЗЛИ ДУХОВЕ МОГАТ ДА НИ ВЛИЯЯТ Прераждане, prerajdane, прераждания, реинкарнация, reinkarnaciq, реинкарнации 
Духовете могат да се прикачат към тялото на вече възрастен човек с когото създадът обща база, но могат да се прикачът и към зародиша в утробата. Представете си дух заклещен в собственото си страдание за злощастна смърт какво би дал на невинното новородено. Например момче с големи кожни белези във вид на грозен израстък на тила си спомнило за минал живот човек, когото наранили при удар с брадва в главата. Явно духът свързан с нея и е дал това видение, но той и е въздействал и физически. 

Характерно за духовното общуване е да чувстваш това което другия ти споделя, така все едно ти сам го преживяваш на негово място. Ето защо, лесно може да се достигне до погрешното заключение, "Ох, това трябва да съм аз в предишния ми живот". Но за човек който наистина има духовно отворени сетива това е смешно. Всеки човек когото срещам бих могъл да се концентрирам и преживея негови преживявания или мисли така все едно аз съм на неговото място. Това ми се случва постоянно и то с живи хора около мен. Те няма как да са моето предишно прераждане. Явно теорията за прераждането ограничава хората да се задълбочат и разберат истинските причини на нещата. 

Достатъчно е да зададеш въпроса, "Кой ми дава това преживяване?", "Защо ми го дава?" Отговора веднага ми се дава в картини и чувства. В повечето случаи това е техния зов за помощ. Те ни показват болезнените си ситуации и очакват ние да ги разберем и направим нещо за да им помогнем. Проблема е обаче, че ние най-често сме също толкова неорентирани като тях. Така вместо кооперирането да спомогне взаимно развитие, то може да доведе до вкарване на земния човек във същите проблеми които човека от миналото му дава с надежда да се оправят. 

Има и по-опасни случаи. Например момиче, родило се с крака без стъпала. От видения дадени от коопериралия се дух станало ясно, че това е била млада жена, която попаднала под влак, след което й направили ампутация на дясното стъпало. В случая заклещения дух е повлиял невинното бебе да се роди сакато. Много от наследствените болести са също поради такива духовни влияния. Дори много от кавгите и проблемите ни в семейството и с другите хора са под влияние на духове които ни влияят поради миналите си проблеми от техния живот. 

ОТКЪСЛЕЧНИТЕ НИ НЕПОНЯТНИ СПОМЕНИ Прераждане, prerajdane, прераждания, реинкарнация, reinkarnaciq, реинкарнации 
Когато човек отива в някъде за първи път и неочаквано изпитва усещането, че вече е бил там, определено или това е свързано с някой от духовните хора кооперирали се с нас, или е нещо което те са подготвили за нас и е от значение. В днешно време хипнозата е един от методи за изследване на духовното коопериране. Намирайки се в състояние на хипноза, човек “се преселва в друго време” и започва да говори на друг език с една команда на хипнотизатора. Където и да го насочи хипноизатора винаги се получава. Това е так, понеже не зависи от това къде ние сме били и какво знаем. В момента хипнотизаторът призовава духовни хора от това време и място, а хипнотизираното тяло се явява само канал за връзка. Така са излекувани много случаи на духовно обсебване. Хипнотизаторът пита, "Кой друг е в това тяло?" След това разговаря като психолог с духа и разбира неразрешените му проблеми от миналото поради които той тормози и убърква живота на земната си жертва. Този метод се оказва много успешен за разлика от Католическите опити за прогонване на духове насилствено. 

ВЪЗКРЕСЕНИЕ ЧРЕЗ ЗАВРЪЩАНЕ Прераждане, prerajdane, прераждания, реинкарнация, reinkarnaciq, реинкарнации 
Нека обобщим. Безброй много хора вече са преминали в духовния свят, но нито един не е постигнал съвръшенство по време на своя живот на земята. Как могат тези хора от духовния свят да израстват духовно? Това не е възможно без физическото тяло, ето защо те трябва да се върнат на земята и да изпълнят отговрността, която не са изпълнили по време на физическия си живот. Те правят това като си сътрудничат с хора на земята. Когато човек на земята чрез молитва или духовна дейност създаде основа за духовно общуване и сътрудничество, тогава човек от духовния свят се връща и започва да помага на земния човек чрез дайствие на даване и приемане с неговото духовно "Аз". Човекът от духовния свят помага на човека от земята да получава откровения или да има дълбоки преживявания с истината. Понякога му помага да изпита други духовни явления като силата да лекува, способността да пророкува или да предизвиква явления. Поради липса на пълно разбиране хората са обяснявали тези феномени с прераждането. Прераждане, prerajdane, прераждания, реинкарнация, reinkarnaciq, реинкарнации 

раждане, prerajdane, прераждания, ре
инкарнация, reinkarnaciq, реинкарнации Има ли Прераждане-реинкарнация

8 коментара:

ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР каза...

Прераждания според Будизма има, но според Буда няма. Поне това той заявява в духовно послание. Колкото повече вярваме в прераждането толкова повече се отдалечаваме от Духовното Пробуждане (Будахуд) и от достигането на Нирвана (Божието Царство).

Прераждане съществува ли? Ако съществуваше истинската любов щеше да е илюзия; Семейството илюзия; живота който живеем - илюзия. Хомосексуализма при реинкарнацията ще си е ок, понеже в различни животи сме с различен секс. Но не е така. Тази идея е абсолютно против идеал за който Бог ни е създал. Както връзката между Бог и нас е вечна, така и връзките родител-дете, съпруг-съпруга, братя и сестри, са вечни. Прераждането би разрушило сърцевината на Божия идеал за любовта. Бог не би и помислил да ни създаде да се прераждаме. Затова Библията заявява, че веднъж живеем, умираме и отиваме при Бога - в духовния свят. Затова Адът съществува, понеже ако не сме развили сърцето си да даваме любов в този живот, в отвъдния свят вечно страдаме в неспособността ни да имаме добри взаимоотношения с другите. Адът не е място на огън. Изтезават ни лошите взаимоотношения и липсата на любов. Не като наказание, а понеже това сме създали от себе си със собственото си поведение.

Как са се създали теориите за прераждане и реинкарнация? Много просто - невежеството. Частичните духовни преживявания, които хората през вековете не са могли да си обяснят. В духовния свят когато някой ни казва нещо, ние го виждаме и чувстваме така все едно ние самите сме на негово място. Когато човек на земята преживее такава частична комуникация, без да вижда другия който му предава информацията, той погрешно заключава, че това е наистина негово собствено преживяване, което той по някакво чудо си спомня в този момент от преден живот. Но не е! Ако си отвори духовното зрение ще види точно както Гаспарето, че други хора говорят с него от духовния свят и му показват моменти от техния, а не неговия, живот. От тук и лъжливата заблуда че се прераждаме отново и отново. Затова и хора помнещи минал живот са всъщност хора обградени от духове, които лесно могат да ги манипулират. А това не е много полезно. Земния човек си има собствен живот и не трябва да е доминиран от духове. В този случай се получава частично обсебване, а това не води към израстване на нито един от двамата; нито духа нито земния човек, но може да доведе земния човек до много странен начин на живот (доминиран от духа).

ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР каза...

Прераждаме ли се? Защо да се прераждаме, та отвъдния свят е далеч по-прекрасен? Какво представлява реинкарнацията?

Според древните източни предания, човешката душа може да се пресели дори в тялото на животно. Всъщност човешката душа може да се пресели във всяко друго тяло - но това се нарича "Обзет от духове", а не "Реинкарнирал", нали.

Но в действителност реинкарнацията е точно това, преселение на душата в чуждо тяло. Понякога това е духовно коопериране, понякога си е чисто духовно обземане. Такъв е и случаят при много от лудите.

Ето няколко сериозни проблеми с теорията за прераждането:

1. Защо не помним - така се губи целия смисъл. И защо преживяването на комуникация с духове живяли в миналото се приема за наш минал живот, след като не е.

2. Прераждането означава, че нямаме роднини - това обезмисля най-ценното в живота и в Божието творение

3. Ако имаше прераждане то всички сме хомосексуалисти - в различните животи сме го правили с всички полове

4. Теорията за прераждането води до безотговорност към страданието на другите - погледнете кастите в Индия и милионите умиращи от глад там.

5. Вярата в прераждането дава шанс на много духове да ви лъжат, че те са миналия ви живот и да ви използват.

6. Защо стотици хора от духовния свят могат да се реинкарнират в един човек. Това е коопериране а не прераждане.

7. Защо различни съседи на къща на умрал преживяват миналото му и си мислят, че може да са неговата реинкарнация.

Разбирането за духовното коопериране с земни хора обяснява всички феномени, които от невежество са били обяснявани с прераждане. Самия Буда е в духовния свят и отрича прераждането в духовно послание.

ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР каза...

ПРЕРАЖДАНЕ, ИМА ЛИ ПРЕРАЖДАНЕ (реинкарнация), ПРЕРАЖДАНЕТО. Вярвате ли в прераждането? - истина или лъжа? Има ли прераждане според Библията? Прераждане, карма и живот след смъртта, прераждането, предишен живот ... Съществува ли прераждането? Кога определена душа достига Нирваната. Терапия чрез връщане към предишни животи, До такава степен мога да видя минало прераждане? Какво е следващото ти прераждане? становището на исляма за прераждането? Прераждането - Енциклопедия Окултизъм и Езотерика. Вярвате ли в прераждането на душата? Прераждането и връщането към минал живот, Прераждане и Карма. Механизми на прераждане. Регресивна Хипноза - ключ към минали прераждания. какви са целите на прераждането?

Много убъркващи въпроси... Отговорът на Буда от духовния свят отговаря на всички въпроси за прераждането (реинкарнацията). Прераждане няма, заявява Буда. Вярата в прераждането само ни отдалечава от духовното пробуждане според думите му изпратени от духовния свят. Прераждането е илюзия. Фалшива приказка, която звучи интересно но в същността си е безмилена. Прераждането е в пълно противоречие с принципите на истинската любов, които Бог е заложил. Прераждането изнася на безотговорните, егоистите, хомосексуалистите, но не и на родител, който обича децата си и роднините си - защото в прераждането роднини няма. А идеала на Бог е вечната любов. Прераждането би унищожило този идеал - при него любовта се превръща в илюзия; роднинските връзки във временни и незначителни. Но за Бог те са вечни и непроменливи, каквато е и неговата Родителска любов към нас - вечна и непроменлива.

Lenka Marianov каза...

Какъв сте бил в предишния си живот? Предишният ви живот е бил в утробата на майка ви. Каква съм била в предишно прераждане? Предишно прераждане няма - но всички сме прероден израз на всичките ни предци живяли преди нас. Вярвате ли в прераждането? Вярвате ли в минали животи? Не бъдете глупави: каква глупост е да си живял и да забравиш че си; колко глупаво е да се отречеш от любимите си хора и да отидеш да се прераждаш; колко глупаво е вече отишъл в прекрасния, много по-всеобхватен от физическия, духовен свят, да решиш да се връщаш в този ограничен физически свят.

Още повече, целта на земниш ни живот е да усъвършенстваме сърцето и любовта си, а прераждането отрича вечната любов - с други думи би предотвратило достигането на съвършенство на любовта. Защо ли? Защото любовта е истинска когато е вечна и непроменлива. Защото любовта се изразява във вечната връзка родител-дете, съпруг-съпруга, брат-сестра... а при прераждането тези неща стават илюзия.

Събудете се хора, та никой от нас не иска това. Прераждането е глупава теория. Просто хората не са могли да си обяснят духовните влияния и са ги приемали, че са техни предишни животи. Не, не са. Просто хиляди хора ни влияят от духовния свят и чувстваме техните преживявания като свои собствени, защото така се комуникира в духовния свят - там винаги чувстваш това което друг ти казва, така все едно ти си на негово място и сам си го преживял. Та разберете - вярата в прераждането и предишните животи само ви отдалечава от духовното ви израстване и достигането на истинска любов.

Анонимен каза...

Според мен прераждане няма основавам се на библията но има и някои логични аспекти поради които хората вярват в това
1.Бог е велик Бог може всичко Бог ни обича и иска да бъдем добри съвършенни - това би накарало всеки да мисли че има прераждане
2.Спомените от миналите животи-няма такива защото човек трябва сам да се усъвършенства а не да му бъде казвано каде е сгрешил и той да се поправя когато някой ти казва как да живееш е лесно но бори се сам с демоните в себе си
3.В заключение ще кажа че аз вярвах в прераждането поради думите на баба Ванга и тези мои разсъждения които ви изложих но когато прочетох библията разбрах че всеки се ражда и умира по един път.

Анонимен каза...

Прераждане?-колко удобно за слабите духом ! Моля, не казвайте, че леля Вангелия вярва в прераждането- напротив, тя беше категорична, че няма такова нещо на земята. На земята човек е дошъл с Божията благословия. Всеки се ражда един път, живее и си отива от този свят.След него остават делата му, децата му, близките му. Събират се по Божия воля и благослов според любовта помежду им на земята.И според делата им. И според вярата им в Бога.

Анонимен каза...

Никой не може да ви накара да вярвате в нещо, което не искате.Няма значение дали вярвате или не и в двата случая сте прави.

ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР каза...

Земята се върти, независимо дали вярвате в това или не. Духовния свят е реалност и задължително ще отидете там, независимо дали вярвате или не.

Но може да се окаже, че неправилните ви разбирания и начин на живот сега ще доведът до вечна нефункционалност и страдание там.

Не случайно Буда, в духовно послание, предупреждава, че вярата в прераждането-реинкарнацията само ще ви отдалечи от духовното пробуждане.

Погледнете Индия; милиони умират от глад. Вярата в прераждане и реинкарнация ги кара да оставят бедните бедни, защото такава им била реинкарнацията.

Но когато разберем, че само веднъж живеем на земята, след което отиваме и живеем вечно в духовния свят, става ясно, че тази концепция предотвратява да изпълним необходимото в този живот.

Нещо повече. Семейството и любовта са основното в духовното ни развитие, но реинкарнацията (прераждането) автоматически определя тези неща като илюзия. Така тази теория пречи на основния идеал на Бог, пречи да развием сърцата си и да се научим на вечна, безусловна любов.

Бог е наш вечен родител. Той желае ние да преживеем същото с нашите деца. Те са наши любими деца за вечността, а не временна илюзия.

Тези грешки в теорията за прераждането се дължат на частичната духовна сетивност. Те усещат духовни вличния и послания от хора от миналото, но не виждат, че това си е друг човек, който само помага от духовния свят.

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails

 
Powered by Blogger