.
French German RussianEnglish

четвъртък, 11 март 2010 г.

Емануил Сведенбург: Любовта в брака

Емануил Сведенбург Емануел сведенборг
Емануил Сведенбург

"Любовта в брака"

Емануел Сведенборг е известен с пътешествеията си в духовния свят. Той се отделял от физическото си тяло и описвал с подробности живота в духовния свят.

Шведския учен, философ и теолог се ражда на 29 януари 1688 г. в Стокхолм. В областта на механиката Сжеденборг значително предварил своето време и предсказал много от по-късните открития; като теориите на Кант и Лаплас; молекулярната теория и др. Създавал проекти за подводни лодки и летателни препарати.

През 1743 Сведенборг се отдава на мистицизма. През 1745 публикува трактата, Почит към бог и Божията любов, а през 1749 завръшил осемтомния труд, Небесните Тайни. След това последвали други книги на теологически теми, от които с най-голяма известност се ползва, "За небето, ада и духовния свят" (1758) и "Обяснение на Апокалипсиса" (1766).

ЛЮБОВ И ЖИВОТ

КАК ЗАПОЧВА ЗЛОТО?

СВЯТ НА ИСТИНСКА ЛЮБОВ

Сведенборг обяснява, че Боговдъхновеното Откровени (Слово), се съдържа в някои, но не всичките Библейски книги. Това Слово, не е просто самия текст, а много по-дълбок скрит духовен смисъл.

В книгата си, "Любовта в брака", Сведенбург описва високите духовни нива в Рая, където хората продължават да живеят семейно и правят красива любов.

Обикновено мислим за любовта – особенно секусалната любов – като за нещо което правим. Дори така се изразяваме, „правим любов”. Но според Свиденбург любовта е това което сме. Любовта произхожда от самия Бог, който е любов.

Божествената любов и нейната мъдрост сияе чрез всичко което Той е създал. Начинът по който любовта и мъдростта на родителите се изразява чрез техния семеен живот, или начинът по който слънчевата топлина и светлина окъпва слънчевата система, като един вид отражение на любовта и мъдростта които са ги създали.

От преживяванията си в Духовния свят той разбира, че християнската концепция за безбрачие след смъртта е погрешна. Сведенбург описва много случаи на християни пристигащи в духовния свят с погрешни представи за живота там и колко трудно им е да променят концепциите си.

Сведенбург посещава различни нива в духовния свят и описва подробно живота там. В Рая хората живеят в мир и хармония. Различните селища имат свои лидери - хора с по-развито сърце, които се грижат и ги напътстват. Неговите описания съвпадат с тези напавени в книгата, "Живот в невидимия свят" и скорошните послания на д-р Лии в "Животът в духовния свят", "Луцифър: Криминален престъпник срещу човечеството", "Истинските Родители: Спасители на човечеството."

Емануел Сведенборг: Живота в духовния свят
ПИСМАТА ОТ ФАТИМА: Предсказанията на Девата
Трябва да познаваме Духовния свят
Вестници гърмят с Новини от Одвъдния свят
Емануил Сведенбург Емануел сведенборг

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails

 
Powered by Blogger