.
French German RussianEnglish

четвъртък, 10 май 2012 г.

Преживявания близки до смъртта: Изследвания на д-р Кублер-рос

Хиляди случаи на Преживявания близки до смъртта доказват, че духовния свят е реалност 

Изследване на преживявания близки до смъртта 

Ние никога не умираме, казва американски медицински изследовател Доктор Елизабет Кублер-рос (1926-2004 г.). Тя изследвала 20 000 случаи на преживявания близки до смъртта и се убеждила, че след като някой почине, той продължава да живее, тъй като неговото съзнание не умира. По време на тяхната "смърт", много хора виждат свои роднини, които ги очакват. Дори Баба Ванга, която виждала духовно, предупреждава, че времето ще дойде, когато науката ще разкрие съществуването на духовния свят.
Преживявания близки до смъртта: Изследвания на д-р Кублер-рос

Филм на Би-Би-Си: Смъртта не съществува. Мозъкът не произвежда, а само улавя мислите. Доктори и психолози все повече иследват преживявания близки до смъртта.. 

Д-р Кублер-рос лекувала малко момиче, което било наранено сериозно в автомобилна катастрофа, заедно със семейството си. Когато "умирало", малкото момиче утихнало и станало спокойно. Д-р Кублер-рос я попитала, как се чувства. Момиченцето казало: „Всичко е добре. Майка и Питър (нейният по-възрастен брат) са тук до мен и ме очакват”. До този момент никой не бил казал на детето, че майка му също е починала в катастрофата. Дори д-р Кублер-рос не знаела, че Питър починал 10 минути преди това.

Изследвайки преживяванията близки до смъртта д-р Кублер-рос определила три стадия на смърт. В първия стадии, духът се отделя от човешкото тяло, не могат да се засекат никакви мозъчни вълни, електрокардиограмата показва, че човекът е мъртъв. Въпреки че вече не е свързан с физическия си мозък човек продължава да мисли. Нещо повече, той се чувства напълно освободен от безпокойствата на физическото, ограничаващо го съзнание. Описват преживяване на мир, спокойствие, любов и невероятна яснота на мислите и чувствата.

 По време на следващия стадии, духовното му тяло вече не е ограничено от времето и пространството и може да стигне, където пожелае. Духовното тяло има същата форма като физическата и духовния свят е субстанциален и реален за неговите духовни сетива. В този стадий, слепият човек може да вижда, немият може да говори, а глухият - да чува.

Новини от Одвъдния свят
Послания от духовния свят: Реалността на Бог 
Невидим субстанциален свят
Третият стадии, е преглед на целия живот на човек, преминавайки отвъд време и пространство. Докато на земята изминават само няколко секунди, съзнанието е способно за това време да види целия си живот. Никой не ги съди освен собствената им съвест.

И други доктори са изучавали преживявания близки до смъртта и откритията им са близки до тези на д-р Кублер-рос. Най-убедителното изследване е на кардиологът Пин Ван Ломел. Той интервюирал 344 пациента от 10 болници в Холандия, които били спасени, след като преминали през сърдечна атака. Той открил, че 18% от тях имат преживявания близки до смъртта. От тях 30% са преживели преминаване през тунел, виждайки Небесата или техните починали роднини. 25 % са изпитали усещане на разделяне на съзнанието и тялото им, 13% са преживели преглед на целия си живот.

Тези, които преминават през преживявания близки до смърта, в основни линии започват да възприемат света по нов начин, след като се завърнат към живот. Д-р Кенет Ринг обобщава 12 основни промени. Първите шест са:

1. Ценят всичко в живота, включително и обикновените преживявания
2. Не се търсят повече материалните неща и се изпитват усещането, че те са повърхностни
3. Нямат интерес за надпреварване и считат, че е по-важно да се полагат грижи за другите хора
4. Човек прави продължително духовно и морално подобрение
5. Вярва, че животът продължава след смъртта
6. Вярва в съществуването на супер сила във Вселената; някои хора го наричат Бог, а други като сияйна светлина или космическо съзнание.

Китайското списание Glass Light неотдавна публикува извадки от книгата на д-р Кублер-рос „За живота след смъртта”, която бе публикувана за първи път през 1991 г. Статията в списанието разследва много случаи на преживявания близки до смъртта в западни страни, както и в Китай, при които хората съобщават за общуване с починали роднини или приятели.

Медията Epoch Тimes (www.theepochtimes.com) публикува 13 статии за преживявания от книгата „Отворете врата към живота и смъртта, проучване на мистериите на душата”. В една от тях се споменава, че хората изпитват спокойствие и радост, когато умират; не чувстват болка или горчивина. Но не всички хора се чувствали по този начин. В статията „Впечатления от Небесата: 100 истории на оцелели от преживявания близки до смъртта”, имало история за един германски полицейски началник. Той бил студен и груб. Когато бил близо до смъртта видял, че е обграден от много лакоми, противни и зли духове. Един от духовете отворил кървавата си уста и се нахвърлил да го ухапе.

"Ако хората занеха за съществуването на Духовния свят, за една седмица света ще се промени. Ако хората осъзнаваха, че духовния свят е абсолютно реален, а физическия свят е само миг от вечния ни живот, те не биха живяли по старому."  - Д-р Сан Мьон Мун

Статията от китайското списание Glass Light използвало думи от статия на д-р Кублер-рос: „Щом хората разберат, че трябва да понесат отговорност за това, което са извършили, когато са били живи, ще променят начина си на живот”.
 По http://www.pureinsight.org/pi/index.php?news=4050 
Преживявания близки до смъртта: Изследвания на д-р Кублер-рос
Преживявания близки до смъртта: Изследвания на д-р Кублер-рос

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails

 
Powered by Blogger