.
French German RussianEnglish

понеделник, 16 октомври 2017 г.

Абсурда на вярата в Прераждането



Какъв сте бил в предишния си живот? Предишният ви живот е бил в утробата на майка ви. Каква съм била в предишно прераждане? Предишно прераждане няма - но всички сме прероден израз на всичките ни предци живяли преди нас. Вярвате ли в прераждането? Вярвате ли в минали животи? Не бъдете глупави: каква глупост е да си живял и да забравиш че си; колко глупаво е да се отречеш от любимите си хора и да отидеш да се прераждаш; колко глупаво е вече отишъл в прекрасния, много по-всеобхватен от физическия, духовен свят, да решиш да се връщаш в този ограничен физически свят.

Още повече, целта на земниш ни живот е да усъвършенстваме сърцето и любовта си, а прераждането отрича вечната любов - с други думи би предотвратило достигането на съвършенство на любовта. Защо ли? Защото любовта е истинска когато е вечна и непроменлива. Защото любовта се изразява във вечната връзка родител-дете, съпруг-съпруга, брат-сестра... а при прераждането тези неща стават илюзия.

Събудете се хора, та никой от нас не иска това. Прераждането е глупава теория. Просто хората не са могли да си обяснят духовните влияния и са ги приемали, че са техни предишни животи. Не, не са. Просто хиляди хора ни влияят от духовния свят и чувстваме техните преживявания като свои собствени, защото така се комуникира в духовния свят - там винаги чувстваш това което друг ти казва, така все едно ти си на негово място и сам си го преживял. Та разберете - вярата в прераждането и предишните животи само ви отдалечава от духовното ви израстване и достигането на истинска любов.

Буда отрича Прераждането в Духовно послание

Земята се върти, независимо дали вярвате в това или не. Духовния свят е реалност и задължително ще отидете там, независимо дали вярвате или не.

Но може да се окаже, че неправилните ви разбирания и начин на живот сега ще доведът до вечна нефункционалност и страдание там.

Не случайно Буда, в духовно послание, предупреждава, че вярата в прераждането-реинкарнацията само ще ви отдалечи от духовното пробуждане.

Погледнете Индия; милиони умират от глад. Вярата в прераждане и реинкарнация ги кара да оставят бедните бедни, защото такава им била реинкарнацията.

Но когато разберем, че само веднъж живеем на земята, след което отиваме и живеем вечно в духовния свят, става ясно, че тази концепция предотвратява да изпълним необходимото в този живот.

Нещо повече. Семейството и любовта са основното в духовното ни развитие, но реинкарнацията (прераждането) автоматически определя тези неща като илюзия. Така тази теория пречи на основния идеал на Бог, пречи да развием сърцата си и да се научим на вечна, безусловна любов.

Бог е наш вечен родител. Той желае ние да преживеем същото с нашите деца. Те са наши любими деца за вечността, а не временна илюзия.

Тези грешки в теорията за прераждането се дължат на частичната духовна сетивност. Те усещат духовни вличния и послания от хора от миналото, но не виждат, че това си е друг човек, който само помага от духовния свят.


Прераждаме ли се? Защо да се прераждаме, та отвъдния свят е далеч по-прекрасен? Какво представлява реинкарнацията?

Според древните източни предания, човешката душа може да се пресели дори в тялото на животно. Всъщност човешката душа може да се пресели във всяко друго тяло - но това се нарича "Обзет от духове", а не "Реинкарнирал", нали.

Но в действителност реинкарнацията е точно това, преселение на душата в чуждо тяло. Понякога това е духовно коопериране, понякога си е чисто духовно обземане. Такъв е и случаят при много от лудите.

Има много сериозни проблеми с теорията за прераждането:

1. Защо не помним - така се губи целия смисъл. И защо преживяването на комуникация с духове живяли в миналото се приема за наш минал живот, след като не е.

2. Прераждането означава, че нямаме роднини - това обезмисля най-ценното в живота и в Божието творение

3. Ако имаше прераждане то всички сме хомосексуалисти - в различните животи сме го правили с всички полове

4. Теорията за прераждането води до безотговорност към страданието на другите - погледнете кастите в Индия и милионите умиращи от глад там.

5. Вярата в прераждането дава шанс на много духове да ви лъжат, че те са миналия ви живот и да ви използват.

6. Защо стотици хора от духовния свят могат да се реинкарнират в един човек. Това е коопериране а не прераждане.

7. Защо различни съседи на къща на умрал преживяват миналото му и си мислят, че може да са неговата реинкарнация.

Разбирането за духовното коопериране с земни хора обяснява всички феномени, които от невежество са били обяснявани с прераждане. Самия Буда е в духовния свят и отрича прераждането в духовно послание.

Ако има Прераждане няма да има Истинска Любов. Бог не би ни създал така

Прераждания според Будизма има, но според Буда няма. Поне това той заявява в духовно послание. Колкото повече вярваме в прераждането толкова повече се отдалечаваме от Духовното Пробуждане (Будахуд) и от достигането на Нирвана (Божието Царство).

Прераждане съществува ли? Ако съществуваше истинската любов щеше да е илюзия; Семейството илюзия; живота който живеем - илюзия. Хомосексуализма при реинкарнацията ще си е ок, понеже в различни животи сме с различен секс. Но не е така. Тази идея е абсолютно против идеал за който Бог ни е създал. Както връзката между Бог и нас е вечна, така и връзките родител-дете, съпруг-съпруга, братя и сестри, са вечни. Прераждането би разрушило сърцевината на Божия идеал за любовта. Бог не би и помислил да ни създаде да се прераждаме. Затова Библията заявява, че веднъж живеем, умираме и отиваме при Бога - в духовния свят. Затова Адът съществува, понеже ако не сме развили сърцето си да даваме любов в този живот, в отвъдния свят вечно страдаме в неспособността ни да имаме добри взаимоотношения с другите. Адът не е място на огън. Изтезават ни лошите взаимоотношения и липсата на любов. Не като наказание, а понеже това сме създали от себе си със собственото си поведение.

Как са се създали теориите за прераждане и реинкарнация? Много просто - невежеството. Частичните духовни преживявания, които хората през вековете не са могли да си обяснят. В духовния свят когато някой ни казва нещо, ние го виждаме и чувстваме така все едно ние самите сме на негово място. Когато човек на земята преживее такава частична комуникация, без да вижда другия който му предава информацията, той погрешно заключава, че това е наистина негово собствено преживяване, което той по някакво чудо си спомня в този момент от преден живот. Но не е! Ако си отвори духовното зрение ще види точно както Гаспарето, че други хора говорят с него от духовния свят и му показват моменти от техния, а не неговия, живот. От тук и лъжливата заблуда че се прераждаме отново и отново. Затова и хора помнещи минал живот са всъщност хора обградени от духове, които лесно могат да ги манипулират. А това не е много полезно. Земния човек си има собствен живот и не трябва да е доминиран от духове. В този случай се получава частично обсебване, а това не води към израстване на нито един от двамата; нито духа нито земния човек, но може да доведе земния човек до много странен начин на живот (доминиран от духа).

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails

 
Powered by Blogger