.
French German RussianEnglish

петък, 19 март 2010 г.

Как творим в духовния свят със силата на мисълта

Как творим в духовния свят

Този филм силно наподобява описанията за това как в духовния свят можем да създаваме неща с мислите си. Разбира се за това също се изисква много професионализъм и го правят хора, които в земния си живот са създавали такива неща и познават всеки детайл.

Духовният свят на пръв поглед изглежда еднакъв с видимия. Това е така понеже духовното ни тяло с което продължаваме да живеем там притежава 5 духовни сетива съответстващи на физическите. Ето защо, той е напълно субстанциален макар и в друго по-финно измерение, даващо ни повече възможности. В духовния свят нашите творчески способности остават и дори можем да творим с мисълта. По-чувствителните ни сетива и не така грубата реалност като тук, го правят изключително красив на високите духовни нива. По-ниските свери на духовния свят, обаче, не дават тези възможности и приличат повече на земния живот.

Това което ме шокира в духовно послание изпратено от там е, че тук създаваме нещата изкуствено, а там създават точно така както си го представят. Тук ни трябват много хора, помощ и скъпи материали, а там е достатъчно да си представиш всеки един детайл с абсолютни подробности. Този филм образно визуализира този духовен процес.



Днес вече има много послания изпратени от отвъдното. Науката започва да се докосва до другите-духовни измерения. Медиуми получават цели книги като диктовка с описания на живота там. От описанията добиваме следната представа:

Духовния свят е много по-мащабен в сравнение с големината на физическия. Във физическия свят материята и пространството ограничават движението ни, но в духовния свят можем да се придвижваме с мисълта. Поради това времето и пространството не ни ограничават. Дори и колата там може да бъде променена в различни видове. Посоката на нейното движение може да се изменя за миг. Според мисленето на шофьора, тя може да премине през планината за секунда. Тя може да се движи свободно, както това става във фантастичните филми или научно-фантастичните пътешествия, които децата много харесват. Със съвременните филмови ефекти все повече се докосваме до неща, коит във вишите сфери на духовния свят са абсолютно възможни.

НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД, Спасение, 2012
Есе: Пътя на любовта и щастието
Атеизма е остарял и на изчезване
По същия начин, по който земните хора се събуждат сутрин и спят през нощта, духовните хора правят същото, но в духовния свят утрото и вечерта не са в същия ред, както във физическия. Утрото и нощта могат да бъдат променяни според мисленето. Там не сме зависими от храната и съня. Само в нисшите духовни нива хората страдат и се борят за прехраната си, често прибягвайки до кражби и насилие.

В насточщия филм, обаче, Мистериозен мъж използва холографски инструменти, за да създаде свят за жената, която обича. Късометражният филм "Създателят на света" е заснет от Брус Бранит (режисьор и сценарист). Авторът е работил по филма в продължение на 2 години... Той показва, че най-ценното нещо което притежаваме е любовта.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails

 
Powered by Blogger